Musiikkia,  Vinkit

Yhtyeiden markkinointi

Erilaisille bändeille ja musiikkiryhmille on luontaista myydä tuotteita esityksen aikana ja sen jälkeen konsertti- tai keikkapaikalla. Myytävät fani- ja oheistuotteet ovat tärkeä markkinointikeino bändille. Sen lisäksi ne tuovat myös paljon lisäarvoa fanien keikkakokemukseen ja antavat mahdollisuuden elämyksen lisäksi saada jotain konkreettista muistoksi tapahtumasta, josta on iloa vielä kauan keikan jälkeenkin.

Kun mietitään konserteissa myytäviä oheistuotteita, tärkein yksityiskohta tietenkin on, että tuotteet on varustettu bändin logolla. Bändin kannalta tärkeää on myös tuotteiden laatu. Tuotteilla markkinoidaan bändiä ja bändin imagoa, joten tuskin kukaan haluaa myydä tuotteita, jotka eivät ole korkealaatuisia. Fanit kiinnittävät tämän lisäksi huomiota valikoiman laajuuteen sekä tuotteiden ulkonäköön ja mahdollisesti myös käytännöllisyyteen.

Mistä bändin logolla varustettuja tuotteita saa hankittua?

Vaihtoehtoja bändin logolla varustettujen tuotteiden hankkimiseen on runsaasti. Mikäli et satu asumaan logolla varustettuja tuotteita valmistavan kivijalkaliikkeen vieressä, saattaa verkosta tilaaminen olla kätevämpi vaihtoehto. Netistä löytyy useita yrityksiä, jotka valmistavat ja postittavat sinulle tilaamasi tuotteet. Vertailua kannattaa tehdä yrityksestä saatavien tietojen perusteella, minkä maalainen yritys on kyseessä ja mitkä ovat toimituskulut.

Myös mahdollinen minimitilausmäärä ja toimitusehdot kannattaa tarkistaa ennen kuin ryhtyy tekemän tilausta. Useat yritykset valmistavat sekä vaatteita että muita bändin logolla varustettuja tuotteita. Valikoiman laajuus voi kuitenkin vaihdella, ja kätevää onkin valita yritys, missä valikoima on laaja. Esimerkiksi Axonprofil-sivustolla on laaja valikoima niin vaatteita kuin muitakin tuotteita, joilla bändin näkyvyyttä voi parantaa.

Mitä tuotteita bändin logolla on saatavilla?

Tavallisimpia fanituotteita ovat tietenkin bändin logolla varustetut t-paidat, jotka lisäävätkin mukavasti bändin näkyvyyttä, sillä niitä käytetään myös muuallakin kuin vain keikoilla. Markkinoinnin näkökulmasta t-paita on siis varma valinta. Muita vaatteita voivat olla hupparit tai takit, lippalakit tai pipot, kaulaliinat sekä vähemmän näkyviä sukat ja alusvaatteet. Valikoimaa kannattaa olla tarjolla sekä miehille, naisille että lapsille.

Vaatetuksen lisäksi hyviä fanituotteita ovat esimerkiksi laukut ja sateenvarjot sekä avaimenperät. Musiikkiin liittyviä, hyviä fanituotteita voivat olla myös vaikkapa bluetooth-kuulokkeet tai -kaiutin varustettuna bändin logolla. Valikoimasta löytyy kertakäyttötatuointeja, heijastimia, pinssejä, puhdistusliinoja, tarroja, parkkikiekkoja ja kännykän kuoria sekä monia muita tarvikkeita. Useilla tuotteilla on ilmainen toimitus, joten tilattavaa voi valita vaikka hiukan enemmänkin.

Comments Off on Yhtyeiden markkinointi